{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Herkulaneum ble sammen med Pompeii utslettet og begravet da Vesuv eksploderte i år 79. e.Kr og byen ble rammet av en brennende askesky. Etter askeskyen kom et skred av flytende aske og pimpstein og begravde byen på under 4 min. Massen trengte inn og forseglet alt – hus, verktøy, redskaper, møbler og mennesker. Byen er særdeles godt bevart, samtidig er materialer som papyrus, tre og husenes utsmykninger ofte intakt. Størsteparten av byen ligger i dag begravd under 20 m lava. Kun ca. ¼ av byen er i dag utgravet, bl.a. fordi den resterende delen av den antikke byen ligger begravet under den moderne byen Resina. Herkulaneum, som var en mindre handelsby enn Pompeii, hadde ca. 5000 innbyggere. Det var et yndet feriested for romerske rikfolk, som satte opp luksuriøse sommerhus i området. Det utgravde området omfatter ikke byens forum, templer eller teatre. Til gjengjeld er det en enestående mulighet til å studere den romerske privatbolig, hos både rik og fattig.
Prisen inkluderer en lokal engelsktalende guide (maks 30 personer)
Bussleie inkl. parkering, maks 24 personer: NOK 12.890,00
Bussleie inkl. parkering, maks 36 personer: NOK 14.040,00
Bussleie inkl. parkering, maks 54 personer: NOK 14.540,00

Denne aktiviteten kan kombineres med en tur til Mount Vesuvius. Hvis dere ønsker å benytte dere av leiebussen til Mount Vesuvius vil det påløpe en ekstra kostnad på 855,00 NOK.

Parkering skal betales direkte på stedet. Sist oppdaterte parkeringsavgift: NOK 140,00 per påbegynte time.

Mount Vesuvius er mest kjent for sitt vulkanutbrudd i år 79 som begravde de historiske byene Pompeii og Herculaneum. Utbruddet var så kraftig at halvparten av det vulkanske fjellet ble sprengt bort.

Mount Vesuvius er en kjegleformet stratovulkan på 1281 meter. Det er den eneste aktive fastlandsvulkanen i Europa, og er ansett for å være en av verdens farligste vulkaner da det bor omtrentlig 3 millioner mennesker i områdene rundt vulkanen. Mount Vesuvius er med andre ord det mest befolkede vulkanområdet i hele verden. Vulkanens siste utbrudd var i 1944 og det anses som foruroligende at det ikke har vært utbrudd siden. Magmakammeret, som ligger ca. 15 meter under vulkanens topp er for lengst fyllt opp med glødende lava og har på nåværende tidspunkt dannet en propp. Det forventes at et fremtidig udbrudd vil være eksplosiv, og vulkanen blir derfor nøye overvåket seismologer.

Turen opp til Mount Vesuvius er helt fantastisk - dere vil bli kjørt med buss opp til ca. 1000 meters høyde. Herfra vil dere gå resten av veien frem til krateret. Gåturen tar ca. 20 minutter. Det er en spennende opplevelse å se hvordan landskapet endrer seg fra å være grønt og frodig til å bli nærmest gull og rødt tett ved krateret. Ved kanten av krateret får dere en fantastisk utsikt til Napoli-bukten.

Ved Mount Vesuvius er det frivillige engelsk- og tysktalende guider som vil kunne gi dere en spennende introduksjon til vulkanen. En guidet tur varer i ca. 20 minutter.

Vennligst merk at gjennomføring av denne turen også avhenger av størrelsen på bussen og værforholdene. Kun busser med plass til inntil 36 personer kan kjøre til bussholdeplassen ved Mount Vesuvius. Et annet alternativ vil da være å ta en lokal italiensk buss fra Herculaneum/Pompeii til Mount Vesuvius.

NOK 75,00 skal betales på stedet.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...